Ytligheter

Ekonörderi

Efter att jag tvättat håret med rhassoulleran för några dagar sedan kom jag på att jag inte gått över till den ljusa (ekologiska) sidan på rätt sätt. Senaste gången jag tvättade håret innan dess var ju med Blondinbellas schampo och balsam där det är silikoner och skit i överflöd i båda, jag behöver ju först tvätta bort mineraloljorna och silikonet innan jag helt kan gå över till leran. Så idag tvättade jag håret med duschkrämen faktiskt, eftersom att jag såg att det var det enda vi hade som inte hade någon av dessa ingredienser i sig MEN som har SLS (sodium laureth sulfate), vilket är nödvändigt för att få bort silikonet det andra shitet. Allt enligt No Poo alltså (höll på med balsammetoden för flera flera år sedan, de gamla kunskaperna sitter minsann i!) 🙂 Så det gjorde jag och sköljde även med äppelcidervinäger som också ska vara bra för att ”nolla” håret.

Hur som helst så känns det skönt att gå över till ekologiska produkter igen, jag vet inte varför jag slutade förut egentligen? Förmodligen att jag tyckte det var omständligt, men det är det ju inte egentligen. Enda tråkiga med ekologiska grejer är att förpackningarna oftast är SVINFULA. Vilket gör att mitt estetiska hjärta gråter, för jag vill ju ha det fiiiiint, med snygga, lyxiga produkter omkring mig… Stort förbättringsområde för tillverkarna!

Nästa grejer att inhandla på ekologiska listan är duschkräm och preggoolja att smörja på magen från Estelle & Thild (båda exempel på att det GÅR att göra fina förpackningar även till ekogrejer!). Allt jag köper till min lilla baby ska också vara från det märket. Bra, eko och fint 🙂 Är också supernyfiken på denna deo utan aluminium och grejs… Ja, mycket att handla 😛

Skärmavbild 2014-01-11 kl. 13.20.02

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s