Hem & inredning

Doftljus + höst = sant!

4678 Yankee-Candle-2012-New-Peppermint-Bark-Large-Jar-original13342487-origpic-988de0

diptyque-Feu-de-Bois-Scented-Candle GA11957_ORIENTEN_1 13_candle_Bibliotheque

Voluspa macaron, Yankee candle peppermint bark, WoodWick bakery cupcake, Diptyque feu de bois, Svenskt Tenn by Byredo och Byredo bibliothèque

Nu när det verkligen är höst (visst, det står på löpsedlarna idag att indiansommaren kommer tillbaka i helgen, men det är faktiskt höst nu!!) så vill jag frossa i allt som är höstigt och mysigt. Något av de bästa för att boosta (typiskt Blondinbellauttryck, men i alla fall…) höstmyskänslan är såklart doftljus och det härligaste stället att köpa doftljus från är enligt mig NK. Köper dem bara därifrån just för själva upplevelsen att gå omkring där, lukta på olika ljus, välja ut ett och få det inslaget i silkespapper och nedlagd i en fin liten påse att ta med hem. Så mysigt! Och även gärna gå ner till kaffe- och tehandeln och köpa ett nytt gott te – finns det något som hör ihop lika självklart som te, doftljus och höst?? Don’t think so! Så det är en sådan liten vardagslyxgrej som jag gillar att unna mig ibland. Nu var det länge sen jag köpte ett nytt doftljus, använder fortfarande Voluspas macaron (första bilden) som dels doftar supergott och dels kommer i en sån fin liten plåtburk som min mamma ALLTID tror är en godisburk haha! Det roligaste är att hon glömmer bort det varje gång hon kommer hem till oss, så varje gång säger hon: ”ÅÅÅHH ÄR DET GODIS I DEN HÄR?!?!” hahaha, min lilla mamma ❤

Hur som helst, förpackningen är nästan halva grejen med doftljus tycker jag. De ska liksom inte bara lukta gott utan också vara fina och dekorativa. Har samma åsikt som Amanda Schulman alltså, som också anser att doftljus ska vara en fin del av inredningen och som tycker att de enda doftljus värda att köpa är de som kostar över 300 spänn har jag för mig. Får nog instämma där faktiskt.. Det är därför jag inte köper Yankee candle, de har blivit så himla kopierade att jag bara tänker på Rustas 19 kronorskopior när jag ser dem och jag vill ju att de ska vara fina och en del av inredningen… Samma med WoodWick, de har inte heller det snyggaste utseendet även om jag är mycket nyfiken på doften Bakery Cupcake! Diptyques ljus är ju däremot superfina MEN har inte hittat någon doft som jag gillar. Alla luktar liksom lite halvkonstigt. Är dock väldigt nyfiken på Byredos doftljus bibliothèque (eftersom jag är en boknörd) och det de gjort tillsammans med Svenskt Tenn som iofs är svinigt dyrt – 850 spänn. Men de är superdupersnygga och jag hoppas de luktar lika gott. Ska ta mig förbi NK i helgen så får jag se vad det blir för något…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s